Pieper maakt plannen Tandem bekend

Vorige week maakte Tandem Computers - onder leiding van de Nederlander Roel Pieper - de plannen bekend, die het bedrijf weer "double-digit" groeicijfers moeten geven.

Het pakket maatregelen is de eerste publieke daad van Pieper. Hij kiest voor een strategie, die ook door een aantal concurrenten gebruikt wordt: het opdelen van de onderneming in onafhankelijke eenheden met eigen omzet- en winstverantwoordelijkheden. Voor Tandem betekent dit dat er vijf units ingedeeld zijn: parallelle platformen (hardware, Himalaya en NT), Servernet (hardware-technologie), Serverware (software-technologie), communicatie-platformen (hardware, Himalaya en Unix) en Atalla (beveiliging van netwerken).
Ieder van de onderdelen krijgt een eigen algemeen directeur en eigen afdelingen ontwikkeling, marketing en distributie. De centrale staf op het hoofdkantoor moet voor de afstemming tussen deze eenheden zorgen. De huidige verkoopstaf blijft grotendeels onveranderd, zodat naast de vijf units een wereldwijd opererende afdeling verkoop komt te staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.