Managed hosting door True

Corel maakt WP geschikt voor Internet

 

De Canadese software-onderneming Corel heeft de bekende tekstverwerker Wordperfect ondergebracht in een suite, die speciaal is afgestemd op gebruik van Internet. Corel, dat drie maanden geleden Wordperfect overnam van Novell, brengt in Nederland rond 22 augustus de nieuwe WP Suite 7 voor Windows 95 uit.

Dr Michael Cowpland, algemeen directeur van Corel Corporation, onderstreepte tijdens de Nederlandse introductie van het pakket dat hiermee heel gemakkelijk toegang tot Internet kan worden verkregen. De Canadees zegt qua mogelijkheden acht maanden voor te liggen op MS Word van zijn grootste concurrent Microsoft.
Bestanden kunnen automatisch worden omgezet in Html. Ook het omgekeerde, namelijk het converteren vanuit Html, gaat nu in een handomdraai. Daarbij maakt het niet uit of binnen Wordperfect 7, met de spreadsheet Quattro Pro, dan wel met Corel Presentations wordt gewerkt. Ook is het mogelijk door een keer aan te klikken op een url een verbinding te leggen met specifieke informatie op het Web. Tot slot maakte Corel-topman Cowpland bekend dat zijn onderneming zich heeft geconformeerd aan Java. Van Wordperfect, Quattro Pro en andere bekende applicaties komen binnen afzienbare tijd Java-versies. "Applicaties gebaseerd op deze taal zullen weldra meer omzetvolume genereren dan Windows-versies.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/200257). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.