Backbone BT en MCI voor Internet

British Telecom en MCI gaan hun wereldwijde communicatie-backbone inzetten voor het snel afhandelen van Internetverkeer. De naam van deze nieuwe activiteit luidt Concert Internetplus.

Deze dienst richt zich op de service-providers, internationale telefoonmaatschappijen en bedrijven die hun Internet via het BT/MCI-netwerk willen afhandelen.
In een toelichting zegt MCI-topman Gerald Taylor: "Concert Internetplus is een betrouwbaar substituut voor de bestaande wereldwijde private netwerken." De betrouwbaarheid wil hij vergroten door harde garanties over de prestaties van het netwerk te geven. Ook bedrijven als IBM proberen Internet-verkeer over hun bestaande wereldomspannende communicatienetwerken te leiden. Op deze manier kunnen zij de netwerkcapaciteit beter benutten.
BT en MCI zeggen voor het Internet-verkeer speciale superhubs in een aantal landen in te richten. Deze vormen de knooppunten waarlangs het verkeer loopt. Een van deze knooppunten komt in Nederland.
Het netwerk moet niet gezien worden als een concurrent van het Internet maar louter als een snellere manier om Internet-verkeer rond de wereld te leiden.
De exploitatie van het netwerk ligt in handen van Concert, de joint venture van BT en MCI voor het wereldwijd afhandelen van spraak- en datacommunicatie. Met de nieuwe Internet-dienst beoogt het bedrijf het portfolio van verschillende communicatiediensten te verbreden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.