Ook Progress werkt aan Internet-software

Onder de codenaam Mars werkt software-leverancier Progress aan een op transacties georiënteerde architectuur voor Internet. Hiermee zijn organisaties in staat dit wereldomspannende netwerk te gebruiken voor hun eigen transacties.

Mars komt deze zomer in de zogenoemde bèta-testfase. Tegen het eind van dit jaar moet het te koop zijn.
Bij het ontwikkelen van het client-gedeelte gaat Progress uit van standaard hulpmiddelen en tekstverwerkers voor het maken van web-pagina's. Deze volstaan als gebruikers-interface van de applicatie. Voor het servergedeelte kan de gebruiker werken met de 4GL-ontwikkelomgeving van Progress. De architectuur van Mars sluit aan op de object-georiënteerde architectuur die Progress vorig jaar oktober introduceerde met versie 8.
De nieuwe architectuur voldoet volgens Progress aan drie belangrijke criteria voor het plegen van zakelijke transacties op Internet. In de eerste plaats is het verwerken van ingewikkelde transacties mogelijk. Verder is er een boodschappensysteem voor snelle verwerking van transacties. Het derde criterium zorgt voorreal-time toegang tot data. Toch is er nog veel onduidelijk over Mars. Zo kan het bedrijf geen antwoord geven op vragen over de prijsstelling en voor welke platforms de software geschikt zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.