Notes daagt Microsoft en Netscape uit

Lotus dreigt in een keihard gevecht te raken met Microsoft en - later - Netscape. Inzet van de strijd is de markt voor geïntegreerde 'messaging' en 'groupware'. Deze software richt zich op werknemers die op verschillende locaties aan dezelfde projecten werken en gezamenlijk rapporten of andere documenten moeten vervaardigen.

Microsoft werpt zijn Exchange Server in de strijd, terwijl Netscape over 1,5 jaar met het pakket Orion komt. Aan de onderkant wordt het bedrijf aangevallen door goedkope, op Internet gebaseerde groupware.
Lotus heeft snel maatregelen genomen om concurrenten de pas af te snijden. De software werd rijp voor Internet gemaakt. Notes biedt daartoe een communicatie-infrastructuur voor grotere ondernemingen. Daarbij worden hetclient/server-messaging-systeem van de organisatie en de mogelijkheden van het World Wide Web gecombineerd met een platform voor het snel ontwikkelen en inzetten van strategische groupware toepassingen.
Voortbordurend op de recente introductie van de server voor interactieve web-applicaties (Domino I) werkt Lotus tevens aan een nieuwe generatie produkten onder de code-naam Domino II. Op komst is een nieuwe webserver, die volledig op Internet-standaarden is gebaseerd. Daarnaast komt er een reeks gespecialiseerde webservers, 'clients' en 'tools', die gebruik maken van de Notes-technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.