Directory en beveiliging voor OS/2

IBM komt met een nieuwe directory en security server (DSS) voor OS/2 Warp. Deze is vooral gericht op ondernemingen die er een wide area network (wan) op na houden.

Eindgebruikers die een aantal verschillende servers in zo'n wan moeten benaderen kunnen met de nieuwe software makkelijker (via 'single log on') toegang krijgen. De netwerkbeheerder behoeft op zijn beurt slechts eenmaal een profiel van elke gebruiker in te voeren.
Daarnaast ontwikkelt men voor OS/2 Warp Server een gedistribueerd file-systeem, waarvan eind 1996 een bèta-versie beschikbaar komt. Het zorgt voor een uniform file-systeem over verschillende servers binnen een organisatie. IBM's concurrenten Novell en Microsoft ontwikkelen iets dergelijks voor respectievelijk Netware en NT. Ook de client-versie van OS/2 Warp krijgt de nodige aandacht. De belangrijkste feature is de spraakherkenningsmodule Vocaltec. Daarmee kunnen langzaam uitgesproken zinnen direct omgezet worden in geschreven tekst. Het gerucht gaat dat IBM ook plannen heeft om software voor Internet-telefonie aan OS/2 Warp toe te voegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.