Order voor GMS naar Siemens

Siemens Nederland krijgt van de overheid officieel opdracht tot het ontwikkelen en leveren van software voor de gezamenlijke meldkamers die de brandweer, ambulance en politie gaan gebruiken. Het contract daartoe is ondertekend door de ministeries van Binnenlandse Zaken, van Volksgezondheid, Welzijn en Sport alsmede door Siemens Nederland.

Het project Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS) is in 1994 van start gegaan. De drie diensten moeten nauw met elkaar gaan samenwerken. Daarbij behoort de inrichting van gezamenlijke meldkamers.
Het GMS zal op 1 mei 1997 beschikbaar zijn voor proeven in een aantal meldkamers. Op 1 januari 1998 moet het systeem ter beschikking komen van alle meldkamers. De invoering van GMS in de regio's neemt naar verwachting minimaal twee jaar in beslag. Met het ontwikkelen van het geautomatiseerde systeem is een bedrag van ongeveer 7 miljoen gulden gemoeid.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.