IBM pakt logistiek Olympische Spelen aan

In samenwerking met het 'Atlanta Committee for the Olympic Games' heeft medesponsor IBM een aantal oplossingen gevonden voor de logistieke problemen die zich bij zulke grootschalige evenementen voordoen.

Allereerst is deze leverancier verantwoordelijk voor de systeemintegratie. Ook heeft Big Blue zich ontfermd over de kantoorautomatisering van het comité. Het bedrijf heeft voorts advies gegeven over een cad-systeem dat een openbaar vervoersnetwerk simuleert om eventuele verkeersopstoppingen op te vangen.
Daarnaast levert IBM een aantal systemen die bij de voortgang van de Spelen worden gebruikt. Zo is er onder andere het Results System, dat alle tussenstanden en uitslagen bijhoudt. Verder kan de pers gebruikmaken van het Commentator Information System (CIS), dat gegevens over sporten en sportlieden bevat. Hiervoor doet CIS, gekoppeld aan het Results System, een beroep op Info'96 een interactieve database met gegevens en foto's van alle deelnemers.
Voor degenen die de Spelen niet zelf kunnen bijwonen, maar toch graag op de hoogte willen blijven, legt IBM een directe verbinding tussen een site op het Web en het uitslagensysteem. Nu al bevat deze homepage van het Olympisch comité van Atlanta allerhande informatie over ondermeer toegangskaarten en deelnemers (http://www.atlanta.olympic.org).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.