Telefoneren via Internet snel volwassen

De twee problemen die telefoneren via Internet onaantrekkelijk maken, worden nog dit jaar weggenomen. Standaardisatie van de software is nu een feit en het bellen via Internet naar elk willekeurig telefoontoestel wordt mogelijk.

Chipfabrikant Intel heeft deze week gratis software beschikbaar gesteld die een Internet-telefoniestandaard belooft te worden. Ruim 120 leveranciers willen de standaard ondersteunen, waaronder Microsoft die de software in Windows gaat inbouwen. Daarmee wordt het incompatibiliteitsprobleem dat telefonie via het Internet bemoeilijkt, weggenomen.
Een andere hinderpaal voor de doorbraak van Internet-telefonie is door het kleine Amerikaanse telecombedrijf IDT Corporation weggenomen. Tot nu toe was het noodzakelijk dat beide partijen, beller en gebelde, tegelijkertijd op het net aanwezig waren. Met de vorige week in bèta-versie vrijgegeven Net2phone-software kan er nu via het Internet naar elk telefoontoestel in de VS gebeld worden. In de test-versie die gratis via het Net wordt verspreid kunnen de twee partijen nog niet tegelijkertijd praten. In het najaar komt de definitieve versie die full-duplexverkeer zal ondersteunen. Net2phone stuurt het spraaksignaal eerst via het pakketgeschakelde Internet naar het hoofdkwartier van IDT in Hackensack, New Jersey. Pas op het hoofdkwartier wordt het signaal omgezet en geschikt gemaakt voor het Amerikaanse telefoonnet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.