Puntensysteem voor privacy Internet

Om de privacy van gebruikers te beschermen wil een groep bedrijven in samenwerking met de Electronic Frontier Foundation (EFF) een puntensysteem voor websites introduceren.

De ondernemingen - die allemaal zaken willen doen op Internet - zijn bezorgd dat potentiële klanten afgeschrikt worden door het gebrek aan privacy op het Web. Op dit moment is het niet moeilijk alle 'bewegingen' van een individu op dit netwerk te volgen.
De nieuwe stichting met de naam E-Trust geeft logo's in licentie waarmee websites kunnen aangeven in welke mate zij de privacy van een bezoeker garanderen. De groep wil tevens controleurs aanstellen die de bescherming moeten waarborgen en moeten onderzoeken of de gestelde regels nageleefd worden. "Dit project moet het vertrouwen tussen koper en verkoper verhogen. We vellen geen oordeel over de behoefte tot het verzamelen van informatie, maar we willen hierover volledige openheid tegenover het individu", aldus directeur Lori Fena van de EFF.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.