Lan's voelen hete adem van intranetten

De opkomst van intranet en Internet dwingt ondernemingen hun netwerken te vernieuwen. Vooral lokale datanetwerken, voelen de hete adem van intranet en zullen moeten worden aangepast.

Dit stelt Forrester Research in een recent rapport. Volgens het Forrester-rapport was het datacommunicatie-verkeer op bedrijfsnetwerken tot voor kort een smeltkroes van protocollen met een vaste verzameling van applicaties. Maar door de komst van het net is alles veranderd. "Het net kent slechts één protocol: IP".
De routers die informatie van het ene netwerk naar het andere overbrengen met gebruikmaking van dezelfde protocollen, zijn volgens Forrester te ingewikkeld, langzaam en kostbaar om aan de enorme vraag naar bandbreedte te voldoen. Om de netwerken sneller te maken worden veel switches aangeschaft. Maar hun geringe intelligentie maken deze switches ongeschikt voor de verkeerspatronen van het net, waarbij informatie elke richting uit kan stromen, rekening moet worden gehouden met urgente berichten en uitsluitend geautoriseerde data-pakketten mogen worden verzonden.
Forrester voorziet sterke veranderingen bij de bedrijfsnetwerken. Door de 'hersens' van de routers in de 'spieren' van de switches te stoppen veranderen fabrikanten van lan-apparatuur hun spullen in een nieuwe, naar het Internet-protocol geoptimaliseerde mengvorm: de IP-switch. Dit ontwerp combineert een eenpoorts IP-router met een snelle switch. In drukke delen van het netwerk zal dit duo heel snel datapakketten door de switch jagen dan wel via de router verwerken. Dit hangt af van de verkeersbehoefte. De toonaangevende fabrikant op dit gebied is, volgens Forrester, het nog maar kort bestaande Ipsilon.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.