Ordina eist gunning EKD op

Ordina eist de aanbesteding van het Elektronisch Kind Dossier (EKD) op. Daartoe heeft het bedrijf een kort geding tegen het EKD aangespannen.

Vorige week diende het kort geding dat Ordina heeft aangespannen tegen de Stichting EKD.NL. Deze stichting oordeelde in april dat Ordina de Europese aanbesteding had verloren. Getronics PinkRoccade heeft de aanbesteding van het EKD gewonnen.

Ordina maakte bezwaar tegen de gevolgde procedure en dan vooral tegen de rekenkundige vergelijking die wordt gebruikt door Stichting EKD.NL.
Stichting EKD.NL heeft drie grote bezwaren tegen de aanbieding van Ordina, zo staat op de website van de stichting. Allereerst laat de aanbieding op veel onderdelen in het midden of het gevraagde wordt geleverd, wat zowel het eindresultaat als de opleverdatum onzeker maakt. De prijs van Ordina ligt aanmerkelijk hoger dan de winnende aanbieding. Daarnaast stelt de leverancier eisen die de deur open zetten naar onbeheersbare kostenstijgingen tijdens de bouw. Tot slot eist Ordina voorfinanciering van het beheer gedurende de eerste drie jaar.

Volgens Stichting EKD.NL onttrekt Ordina zich met die laatste aan sturing door haar opdrachtgever na oplevering van het EKD-systeem. Stichting EKD.NL vindt de laatste reden de belangrijkste.

De rechter doet op 19 juni uitspraak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En ze hebben nog gewonnen ook! Staaltje wanbeleid van de stichting EKD (die de aanbesteding codineert)...

Groeten, Frits

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-06-08T10:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.