Opnieuw juridische aanval op Microsoft

Caldera, een onderneming onder leiding van Ray Noorda, de inmiddels 72-jarige oprichter van Novell, begint een rechtszaak tegen Microsoft. De aanklacht luidt: misbruik van de monopoliepositie.

Volgens de klacht hebben de praktijken van Microsoft tot gevolg dat het besturingssysteem DR-Dos geen eerlijke kans in de markt gekregen heeft. Caldera kocht DR-Dos twee weken geleden van Novell en diende nog dezelfde dag de aanklacht in.
Microsoft zegt voor deze nieuwe rechtszaak niet beducht te zijn. Een woordvoerder meldt dat dit onderwerp in 1994 afgehandeld is via een onderhandse regeling. Hierbij heeft 's werelds grootste softwarefabrikant geen schuld erkend.
Zowel beursanalisten als industrie-watchers reageren gelaten op deze jongste actie van Noorda. "Het is een langlopende vete, die Noorda maar niet uit zijn hoofd kan zetten", aldus Jess Berst vanWindows Watcher. Het vermoeden is dat Noorda DR-Dos louter gekocht heeft om de rechtszaak te kunnen aanspannen. Caldera ontkent dit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.