Microsoft investeert fors in Internet

Microsoft gooit zijn volle gewicht achter het Internet. Zo moet het mogelijk worden dat gebruikers van het pakket 'Money' (privé boekhouden en elektronisch bankieren) via Internet direct hun eigen bank benaderen en transacties afhandelen.

Het Microsoft Network (MSN) moet populairder worden door MSNBC, een gratis nieuwsdienst die tot stand gekomen is door een joint-venture met nieuwszender NBC.
Verder werd Visual J++ ontwikkeld, een Java-compiler met dezelfde interface als C++, die - in bèta-versie - gratis van het Internet te plukken is. Activex, een standaard om interactieve webpagina's te ontwikkelen, gaat een stuk verder dan Java. Een van de onderdelen is 'Direct Movie'. Hiermee kan de Internet-gebruiker via zijn webbrowser direct tv-beelden op zijn scherm krijgen of praten met bijvoorbeeld de klantenservice van een Internet-dienst. Het beheer van de standaard is aangeboden aan de Internet Engineering Task Force (IETF).
Het concept 'Active Desktop', ook bekend onder de codenaam Nashville, beoogt de volledige integratie van de Internet-explorer en de Windows-explorer. Het effect zal zijn dat de informatieweergave op de PC het uiterlijk en de bediening van een webpagina krijgt. Een groot deel van de meer dan 2 miljard dollar die dit jaar uitgetrokken is voorresearch and development zal worden besteed aan Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.