Rietveld wijst op nadelen Nasdaq

Ad Rietveld die namens de Venture Capital Group Esnet participaties zoekt in Europese high-techbedrijven, ziet enkele donkere wolken in de lucht voor nieuwkomers, die hun geluk op de Amerikaanse Nasdaq willen beproeven.

Hoewel het klimaat voor beursintroducties daar nog altijd redelijk gunstig is, beginnen steeds meer analisten moeite te krijgen het enorme aantal nieuwe high-techbedrijven te volgen. Sommige analisten zijn daarom bezig het aantal bedrijven in hun portefeuille te beperken.
Een nadeel van de Nasdaq is dat de beurskoers van een fonds dat uit de gratie van analisten is geraakt, daar als een baksteen kan zakken. Het kan dan lang duren voordat een fonds opnieuw in de voorkeursselectie wordt opgenomen. Rietveld wijst op het gevaar dat voorspellingen worden gemist. Het kan zijn dat de onderneming zelf te optimistisch is geweest. Even gevaarlijk is het als de beurs te hoge verwachtingen heeft gehad, zonder dat de betrokken ondernemer daar wat aan kon doen. De onderneming komt in een soort glazen kooi te zitten."De ondernemingsleiding moet de zaak gaan managen op de verwachtingen van de analisten voor de komende drie maanden", aldus Rietveld. Het gevaar is dat de lange termijn hierbij in het gedrang komt. Alle aandacht gaat zich richten op een zo goed mogelijk kwartaal-resultaat.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.