Oracle verlaagt prijs relationele database

Met onmiddellijke ingang verlaagt Oracle de prijs van de relationele database. Bovendien levert het bedrijf voortaan een reeks produkten gratis mee: de Distributed Option, de Advanced Replication, Bit-Mapped Indexing en Parallel Query. Al met al komt dit neer op een effectieve prijsverlaging van zo'n 50 procent.

Prijzen van de andere opties voor de database worden met 10 tot 20 procent verlaagd. Het gaat hierbij om ondermeer de Parallel Server, de Advanced Networking Option en alle nieuwe software uit de Universal Server-serie.
Bestaande klanten krijgen de nieuwe produkten automatisch bij hun volgende versie van de software. De prijs van onderhoudscontracten blijft overigens ongewijzigd.
Volgens IT-adviesbureau Gartner Group resulteert de forse prijsdaling vooral in een aanzienlijke verkorting van het onderhandelingstraject: in de praktijk werden de gereduceerde prijzen al gehanteerd. Het bureau verwacht dan ook geen effecten op de omzet van Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.