Multimedia-Pentium voorlopig uitgesteld

Intel stelt de introductie van de eerste 'multimedia'-Pentium (P55C) uit tot begin 1997. Begin dit jaar maakte de chipfabrikant bekend dat het de x86-instructieset zou uitbreiden met speciale MMX multimedia instruction set extensions.

De eerste Pentiums met MMX zouden dit najaar op de markt komen. Volgend jaar zouden alle versies van de Pentium en Pentium Pro de nieuwe instructieset moeten ondersteunen. Intel gaf MMX ook al aan zijn rivalen AMD en Cyrix in licentie. Deze vrijgevigheid toont aan dat Intel een groter belang hecht aan het ontwikkelen van een markt voor processoren met multimedia-taken, dan aan het bestrijden van zijn aartsrivalen.
Volgens een woordvoerder van Intel wordt de Pentium met MMX nog niet in produktie genomen, omdat men de 200 MHz Pentium voorrang wil geven. Softwarefabrikanten zouden de P55C al geruime tijd gebruiken om hun programmatuur te testen. Een meer waarschijnlijke reden voor de vertraging is dat er nog nauwelijks software beschikbaar is voor de P55C. MMX-code kan niet in C of C++ worden ontworpen, maar moet voorlopig worden geschreven in assembly vanwege de parallelle natuur van MMX-instructies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.