Netscape-bedrijf voor niet-PC-apparatuur

Netscape Communications heeft een aparte onderneming opgericht voor de verdere ontwikkeling van Internet-software. Het nieuwe Navio Communications zal zich gaan richten op mensen zonder computers.

He bedrijf heeft zich ten doel gesteld allerlei soorten consumenten-elektronica geschikt te maken voor Internet. Te denken valt aan 'apparatuur rond het medium televisie' zoals de Internet-tv, de spelcomputer, de digitale videodisc en de 'settop box', en aan communicatie-apparatuur, zoals mobiele telefoons. Verder wordt gedacht aan informatie-terminals zoals de netwerk-computer, informatie-kiosken en domme terminals. Het moet zelfs mogelijk zijn auto's van een Internet-toegang te voorzien.
De nieuwe onderneming gaat volledig onafhankelijk van Netscape opereren, maar laatstgenoemde krijgt wel een groot belang in het bedrijf. Nintendo, Sony, Sega, Nec, IBM en Oracle hebben zich achter het initiatief geschaard. Ze zullen actief mee doen aan de verdere ontwikkeling van Internet. Geestelijke vader van Navio is dr Jim Clark, topman en oprichter van Netscape. Hij deed dit samen met dr Wei Yen, die tot voor kort verantwoordelijk was voor nieuwe produkten en technieken bij Silicon Graphics. Yen heeft zich toegelegd op computer-technologie voor de consumenten-markt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.