100 Miljoen voor startende Java-bedrijven

Tien vooraanstaande IT-bedrijven leggen 100 miljoen dollar bij elkaar om startende ondernemingen op gang te helpen bij toepassing van Sun Microsystems' programmeertaal Java.

Naast IBM, Sun Microsystems, Compaq, Oracle en Netscape brengen ook het kabelbedrijf Comcast, het Japanse handelshuis Itochu, netwerkleverancier Cisco en de telefoniebedrijven US West en Tele-Communications geld in. Deze bedrijven achten het platform-onafhankelijke Java niet alleen geschikt voor Internet, maar ook voor applicaties in kabel-tv en mobiele telefoonnetwerken.
Drie startende bedrijven hebben inmiddels een financiële injectie uit de Java-pot gekregen. Een ervan is Marimba, dat afgelopen februari werd opgericht door vier sleutelfiguren uit het oorspronkelijke Java-team. Daarvan maakt ook de Nederlander Arthur van Hoff deel uit. Samen met Jonathan Payne, Sami Shaio en Kim Polese ontwikkelt Van Hoff Java-toepassingen voor bedrijfsnetwerken en het World Wide Web. De twee andere starters zijn Active Software, dat communicatiesoftware op basis van Java ontwikkelt en Calico Technology dat zich richt op software voor orderverwerking, verkoop en planning.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.