Marimba strijkt Java-miljoenen op

Steeds meer risicodragend kapitaal vloeit naar software-bedrijven die voortborduren op het succes van Java. Voorbeeld hiervan is Marimba, de software-onderneming van de Nederlander Arthur van Hoff.

Het nieuweKPCB Java Fund dat een begin-kapitaal van 100 miljoen dollar heeft, gaat deelnemen in Marimba. Dit nieuwe fonds is opgezet door de participatie-maatschappij Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB), die gespecialiseerd is in online-diensten en Internet-bedrijven.
Marimba werkt aan geavanceerde technologieën voor de ontwikkeling en de verbreiding van applicaties die zijn geschreven in Java. Het bedrijf is afgelopen voorjaar opgezet door vier vooraanstaande leden van het team, dat de programmeertaal Java heeft ontwikkeld. Arthur van Hoff was de co-architect van het Hot Java bladerprogramma. Behalve deze 'browser' schreef hij de eerste Java 'compiler'. Marimba zal binnenkort ontwikkelgereedschap voor Java-programma's op de markt brengen. Deze hulpmiddelen moeten ontwerpers in staat stellen veel meer met Java te doen dan nu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.