Afvalverwerking via Internet

Een nieuwe dochteronderneming van Siemens Nixdorf gaat de verwerking van afval uit industriële en commerciële ondernemingen reguleren via Internet.

Het bedrijf, dat onder de naam Waris opereert, introduceert op het Net hetworld wide waste management information system (WWI). Dit is een systeem dat uit verschillende databanken bestaat die een overzicht geven van de op dat moment geregistreerde afvalprodukten. Bedrijven voor afvalverwerking en afvaltransport en bedrijven die hun afval willen laten verwerken kunnen via het WWI met elkaar in contact treden (http://www.wwi.de).
Siemems heeft een belang van 75,5 procent in Waris genomen, het Duitse milieu-adviesbureau GWU bezit het resterende belang van 24,5 procent. Waris - een afkorting van Waste And Recycling Information Service - is gevestigd in Grasbrunn, nabij München. Aanleiding voor de oprichting van het bedrijf is de nieuwe wetgeving op het gebied van recycling en afvalverwerkende industrieën die dit najaar in Duitsland van kracht wordt. Waris denkt een betere afstemming tot stand te kunnen brengen tussen het afvalaanbod van de producenten en de verwerkingsmogelijkheden van de afvalverwerkers.
Een tweede doelgroep voor Waris, naast de afvalproducerende en -verwerkende industrie, zijn de overheidsinstellingen en semi-overheidsinstellingen. Employés uit deze sectoren kunnen een beveiligde toegang krijgen tot een voor hen gereserveerd gedeelte van WWI. Daar kunnen ze gegevens opvragen van bedrijven over hun afvalproduktie en deze op wetsformulieren overnemen. Overigens kunnen deelnemende ondernemingen het systeem zelf ook gebruiken voor rapportage aan de overheid middels voorgedefinieerde formulieren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.