Managed hosting door True

Quarterdecks 'ceo' Bastiaens stapt op

 

Gaston Bastiaens treedt af als chief executive officer bij Quarterdeck. Na slechts anderhalf jaar verlaat deze Belg, die bekend staat om zijn visie en enthousiasme, de razendsnel gegroeide software-onderneming.

Bastiaens zou een zeer aantrekkelijk aanbod uit Europa hebben gekregen. Hij blijft als adviseur verbonden aan het bedrijf.
Zijn start bij Quarterdeck was flitsend. In 1994 moest deze Californische fabrikant van software voor geheugenbeheer drastisch saneren. Bastiaens ging als een wervelwind door het bedrijf en zette een enorme druk op de ketel. Quarterdeck veranderde van een 'utilities' fabrikant met één produkt in 's werelds derde fabrikant van Internet-software. Bastiaens nam verschillende bedrijven over, waaronder Landmark, Internetware, Future Labs, Datastorm en Vertisoft. Bovendien werden strategische investeringen gedaan en sloot Quarterdeck een groot aantal allianties.
Nu de periode van grotere acquisities achter de rug is en Quarterdeck een breed aanbod van hulpprogramma's, Internet-software en produkten voor computergebruik op afstand (Webtalk) heeft, acht Bastiaens de tijd rijp de fakkel over te dragen. Quarterdeck komt tijdelijk onder leiding te staan van een tweemanschap bestaande uit King R. Kee en Anatoly Tikhman.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/200729). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×