Iksx mag naam 'xxlink.nl' houden

Iksx Consultants hoeft de handelsnaam en Internet-domeinnaam 'xxlink.nl' niet te wijzigen. Dat is de verrassende uitkomst van het kort geding dat de Duitse firma NTG Netzwerke und Telematic had aangespannen tegen de Nederlandse information provider.

De dagvaarding was gebaseerd op grond van het in de Benelux gedeponeerde woord/beeldmerk Xlink. NTG maakt gebruik van het woord/beeldmerk, terwijl Iksx Consultants de naam 'xxLink' hanteert voor zijn commerciële www-site. Maar in het vonnis komt de Amsterdamse rechter in kort geding, mr R. Orobio de Castro, tot de conclusie dat de strijdende partijen 'geheel verschillende diensten' verlenen.
NTG Netzwerk und Telematic is volgens de eigen bedrijfsomschrijving uitsluitend werkzaam alsaccess provider, aldus de rechter. Dat begrip formuleert hij als "het publiek de technische mogelijkheid te verlenen toegang te krijgen tot het elektronisch netwerk, waartoe de toegang-aanbieder de nodige hard- en software ter beschikking heeft met de daarop gerichte diensten als domeinregistratie". Volgens Orobio de Castro moet Iksx Consultants echter als eeninformation provider worden aangeduid. Deze verstrekt via het netwerk aan het publiek informatie, aldus definieert de rechter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.