Telewerken verdubbelt zich in vijf jaar

De komende vijf jaar zal volgens de Gartner Group het aantal kantoormedewerkers dat onafhankelijk van een bepaalde locatie kan werken zich meer dan verdubbelen. Het telewerken krijgt een enorme stimulans door de technologische ontwikkeling die de mobiele computers doormaken.

Ook de trend naar flexibilisering van de arbeid speelt een rol. De Gartner Group voorspelt in het rapport 'Managing Technology in 2000' dat in 2001 43 procent van het kantoorpersoneel lokatie-onafhankelijk werkt. Momenteel is 19 procent niet gebonden aan een bepaalde werkplek.
Gartner verwacht dat een draagbare computer van 0,7 kilo omstreeks het jaar 2000 dezelfde functionaliteit zal hebben als een goede laptop van nu. Spraakherkenning komt al in 1998 beschikbaar. Verbeteringen op gebied van Isdn zullen over vijf jaar applicaties mogelijk maken zoals 'portable' videocenferenties.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.