Marktintroductie DVD voorlopig van de baan

De eerste PC's met een DVD-Rom-speler laten nog even op zich wachten. Technische geschillen tussen Hollywood en de computerindustrie remmen de marktintroductie van deze opvolger van de CD-Rom.

Hollywood weigert films op DVD uit te brengen zolang er in deze technologie geen goed anti-kopieermechanisme zit. De technologie voor de optische schijfjes waarop meer dan zeven keer zoveel data kunnen worden opgeslagen, heeft geen geheimen meer. Maar door het voortdurende geharrewar zijn de technische specificaties nog niet klaar. Zolang de problemen niet zijn opgelost, staan de uitgevers van CD-Rom-software niet te trappelen om in nieuwe titels op DVD-Rom te investeren.
De filmstudio's in Hollywood sloegen alarm toen ze zich realiseerden dat het heel gemakkelijk is met DVD perfecte kopieën te maken van films. Ze eisten een uiterst complexe anti-kopieervoorziening, die de computerindustrie veel te ver gaat. Ook het geschil rond de verdeling van de licentie-opbrengsten, die ertoe leidde dat Sony en Philips weer hun eigen weg wilden gaan, moet worden opgelost. De eerste DVD-Rom-spelers van Philips zullen dan ook op zijn vroegst medio volgend jaar in de winkel liggen. Ook de Europese marktintroductie van de video-versie van de DVD-speler is zeker een half jaar verschoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.