Cebit Home lijkt aan verwachting te voldoen

Met 210.000 bezoekers is de Cebit Home Electronics '96 die van 28 augustus tot 1 september in Hannover werd gehouden, een aardig succes geworden. Het doel om de grote voorjaars-Cebit te ontlasten door de eindgebruiker een aparte 'multimedia' beurs te bieden lijkt bereikt.

Omdat de meeste standhouders aparte ruimten voor de detailhandel hadden gemaakt, kwam ook de winkelier aan zijn trekken.
De beurs liet goed zien hoe zeer de grenzen tussen de amusementsindustrie, de computerwereld en de telecommunicatie zijn vervaagd. Zo gaat de Duitse televisie-zender RTL 2 samen met fabrikant Yakumo multimedia-PC's verkopen. De PC kan binnenkort worden omgebouwd tot een huisbioscoop. Geluidskwaliteit van bioscoop-kwaliteit is mogelijk via Dolby Prologic Surround. Multimedia-PC's en multimedia-televisies gaan steeds meer op elkaar lijken. De PC/TV wordt alsmaar verbeterd.
Philips en Grundig toonden een 'flat TV' met een scherm van 107 cm. De prijs van ongeveer 22.000 gulden maakt het apparaat voorlopig alleen geschikt voor bedrijven. De platte tv neemt nauwelijks plaats in beslag. Het scherm met ingebouwde luidsprekers kan als een schilderij aan de wand worden gehangen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.