'Europese Banken gaan massaal op Internet'

De Europese banken gaan vrij massaal over op Internet. Ze willen via het Web bankdiensten leveren. Als de aanwas van het aantal websites van Europese banken in het huidige tempo doorgaat, dan zitten over vijf jaar meer dan 2000 bankinstellingen 'online'. Dit blijkt uit een onderzoek van het adviesbureau Booz-Allen & Hamilton.

Bijna 80 procent van de respondenten bereidt een verbetering van de 'site' voor, waardoor binnen drie jaar de meeste traditionele banktransacties via Internet kunnen gaan. In de komende drie jaar zullen er honderden 'sites' van banken zijn, die een volledig pakket van diensten bieden. Volgens het adviesbureau lijdt het geen twijfel dat Internet in heel korte tijd een volwaardig afzetkanaal voor bancaire diensten zal worden. In Frankrijk en Duitsland zijn consumenten al vertrouwd geraakt met het 'online' bankieren.
De kosten voor het maken van een volledig functionerende Internet-banksite bedragen tussen 1 miljoen en 2 miljoen dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de ontwikkeling van een vestigingen-netwerk. Nu plaats en tijd niet langer een rol spelen, verdwijnt het concurrentie-voordeel van een groot filialen-net.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.