Goede prognoses voor CD-Recordable

De CD-Recordable belooft het IT-produkt van het jaar 1996 te worden. Vorig jaar werden er 150.000 van verkocht. Dit jaar zullen dat er tien keer zoveel worden. De voortgaande prijsdaling stimuleert de vraag enorm.

In 1991 kostte dit apparaat waarmee software op een CD kan worden gezet, nog een kleine 8000 gulden, terwijl de CD-Recordable nu al voor rond de 1350 gulden te koop is. Philips claimt een marktaandeel van 50 procent, inclusief levering aan derden (oem). De schijfjes kosten nog 10 dollar, maar ook hier wordt een verdere prijsdaling verwacht.
Eind dit jaar wordt de CD-Rewritable op de markt gebracht. Een eerdere benaming van dit apparaat was CD-Erasable. De schijfruimte kan hierbij meermalen worden gebruikt. Bestanden kunnen worden geactualiseerd of weggegooid. Tien vooraanstaande fabrikanten Philips, IBM, Sony, Ricoh en HP hebben zich geschaard achter een standaard voor de CD-Rewritable. De industrie verwacht in het jaar 2000 tussen de 20 en 25 miljoen exemplaren van de CD-Recordable en de CD-Rewritable te verkopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.