IT-manager VS kent minder arbeidsvreugde

De meeste Amerikaanse IT-managers kennen minder arbeidsvreugde dan vroeger. Gebrek aan strategisch inzicht bij het topmanagement en een onvoldoende toegang tot nieuwe technologieën worden als belangrijkste redenen genoemd.

Dit blijkt uit een enquête die het Amerikaanse vakbladComputerworld onder ruim vijfhonderd IT-managers heeft uitgevoerd.
Volgens veel Amerikaanse automatiseerders is de implementatie van de BPR-filosofie (Business Process Re-engineering) fors uit de hand gelopen. Door de voortdurende reorganisaties krijgen de IT-afdelingen steeds weer nieuwe doelstellingen opgelegd. Het topmanagement wordt gebrek aan visie verweten en een grote mate van besluiteloosheid, die het werk van IT-afdelingen niet ten goede komen. Bovendien ontstaat er een sfeer van onzekerheid. Uit de enquête blijkt dat veel IT-managers zich machteloos voelen, met name wanneer delen van de IT aan derden is uitbesteed.
In de praktijk zijn IT-specialisten het meest in hun element wanneer zij met moderne technologieën kunnen werken. Het Amerikaanse vakblad constateert een paradox dat organisaties weliswaar interessante nieuwe projecten starten, maar dat slechts een klein deel van de IT-afdeling met de nieuwe produkten werkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.