Provider verantwoordelijk voor abonnee

Internet-aanbieder World Online beschouwt zich als elektronische uitgeverij verantwoordelijk voor het gedrag van haar abonnees. Daarmee onderscheidt World Online zich duidelijk van andere aanbieders in Nederland.

De meeste Internet-providers zien zich namelijk meer als een soort telefoonmaatschappij die louter informatie doorgeeft. World Online'schief executive officer Nina Brink is er kort over: Als elektronische uitgeverij kunnen mensen je aanspreken op datgene wat je uitgeeft."
Met deze visie staat World Online wel alleen in de industrie maar niet in de politiek. Minister Sorgdrager (Justitie) antwoordde enkele weken geleden op kamervragen dat volgens haar opvatting Internet-aanbieders zowel civiel- als strafrechtelijk aansprakelijk zijn voor het gedrag van hun abonnees. Die uitspraak laat volgens Brink onverlet dat bij de overheid deskundigheid ter zake ontbreekt. Zij pleit dan ook met verve voor een breed samengestelde commissie die de overheid moet adviseren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.