Alta Vista wil 'mirror sites' in Europa

Digital Equipment is in onderhandeling met verschillende Europese telecommunicatiebedrijven om aparte 'mirror sites' van haar bijzonder populaire Alta Vista 'search engine' te openen.

Hiermee kan de Amerikaanse Alta Vista-site in Palo Alto, die dagelijks 17,5 miljoen keer wordt bezocht, wat worden ontlast. De computers in Palo Alto kunnen de vraag overigens goed aan, maar de verbindingen zullen bij een verdere toename van het bezoek aan Alta Vista trager worden.
Verder ziet Digital commerciële mogelijkheden in het opzetten van 'mirror' sites. Door de bestanden elke week te kopiëren en over te zetten naar sites in Europa kan enorm veel verkeer worden gegenereerd. De site kan daardoor aantrekkelijk worden voor adverteerders. Digital heeft als eerste met het Zweedse telecommunicatiebedrijf Telia een overeenkomst gesloten voor de oprichting van een 'mirror site' voor Scandinavië. Ook voor Nederlandse gebruikers kan het interessant worden via de Zweedse Alta Vista zoekacties te ondernemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.