Managed hosting door True

OS/390 nu Unix-compatibel

 

Tegelijkertijd met de introductie van nieuwe mainframe-hardware - vooral bestaande uit snellere processoren voor de parallelle cmos-machines - annonceert IBM de tweede versie van OS/390, het vroegere MVS.

Deze uitgave voldoet volgens eigen zeggen geheel aan de Unix-standaarden en krijgt dan ook het stempel 'Unix 95' mee. Hoewel het oude MVS hiermee is omgetoverd tot een Unix-accent blijven de voordelen van MVS op het gebied van beheersbaarheid, beveiliging en beschikbaarheid gehandhaafd.
 
Een kanttekening bij de compatibiliteit van OS/390 met Unix is dat er nauwelijks softwarepakketten te verkrijgen zijn die zowel op OS/390 als op andere Unix-smaken draaien. De meeste onafhankelijke softwareleveranciers uit de Unix-wereld wagen zich echter nog niet aan het IBM-mainframe. Vaak achten zij de markt te klein en hebben zij niet voldoende kennis en ervaring van dit besturingssysteem in huis. Ook is de markt als zodanig onbekend bij de meesten. Nog een belangrijke hindernis voor acceptatie door de applicatie-producenten is het gemis van een standaard relationele database als Informix of Sybase. Oracle levert weliswaar een OS/390-versie, maar deze stamt uit de MVS-wereld.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/200837). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.