"Pas over 5 jaar goede Java-applicaties"

Tussen de presentaties van topmensen uit de IT-industrie door gaf IDC tijdens het momenteel in Parijs gehouden IDC IT Forum inzicht in de jongste cijfers over de Europese markt.

Bovendien sprak het verschillende toekomstverwachtingen uit, zoals dat er in het jaar 2000 zo'n 236 miljoen 'apparaten' aan het Internet aangesloten zullen zijn. IDC laat hierbij wijselijk in het midden of dit PC's danwel netwerkcomputers (NC's) zullen zijn. Naar schatting zal rond de eeuwwisseling een kwart van deze apparaten de titel NC dragen. "Oracle-topman Ellison hoopt op 100 miljoen NC's in 2000, wij houden rekening met 46 miljoen exemplaren", aldus Tony Picardi van IDC.
Andere voorspellingen op het gebied van de NC: "Internet is een extra functie, geen revolutie; het duurt nog 5 jaar voordat er goede Java-applicaties op de markt komen; de snelheid van Internet via de tv-kabel is teleurstellend; de motivatie van PC-fabrikanten om een NC te bouwen is laag, de verscheidenheid in het aanbod blijft daarom aan de lage kant; Internet is niet geschikt voor interactieve multimediale toepassingen; de toegevoegde waarde van Oracle zit niet in de NC, maar in de software voor de server".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.