Novell introduceert Groupwise 5

Met veel bombarie introduceert Novell Groupwise 5, de opvolger van versie 4.1. Hiermee hoopt het bedrijf het aantal Groupwise-gebruikers - nu 7 miljoen - te doen toenemen tot 8 miljoen aan het eind van dit jaar.

Groupwise heeft een flink aantal wijzigingen ondergaan. De belangrijkste is dat het pakket nu documentbeheer mogelijk maakt door de volledige integratie van Soft Solutions. Verder kunnen gebruikers nu 'shared folders' definiëren. Nieuw is tevens de mogelijkheid vanthreaded messages. De gebruiker kan zelf instellen op welke manier hij of zij de inkomende berichten wil bekijken. Ook de architectuur is aangepast; het programma werkt niet alleen via een lan-koppeling maar ook in client/server-modus. De interface heeft een radicale facelift gekregen.
Groupwise 5 draait onder uiteenlopende besturingssystemen maar gebruikt Novell Directory Service (NDS) dat alleen nog verkrijgbaar is in een Netware 4.1- en een Unix-versie. Als een bedrijf geen Netware-omgeving heeft (in Nederland 28 procent) en nu besluit Groupwise 5 te installeren, zal het eerst de gratis meegeleverderuntime-versie van Netware 4.1 aan de praat moeten brengen en vervolgens beheren. Aan het eind van het jaar, als NDS voor andere platformen op de markt komt, kan het de Netware-server weer de deur uit doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.