'Financieel directeur bepaalt IT-beleid'

Financieel directeuren krijgen in Europa steeds meer invloed op het IT-beleid. Ze hebben een dikke vinger in de pap bij automatiseringsvraagstukken. De rol van de IT-specialisten is marginaal.

Dit blijkt uit een onderzoek dat het Britse bureau Marketing Research Database uitvoerde. Opdrachtgever was Hyperion Software, een Amerikaanse fabrikant van financieel-administratieve software. Ondervraagd werden 450 financieel directeuren van grote Europese ondernemingen die internationaal actief zijn en een omzet van meer dan 500 miljoen gulden hebben.
Volgens het onderzoek is een verrassend groot deel van de financieel managers zeer nauw betrokken bij de aanschaf van IT-produkten. Bijna 85 procent van hen houdt zich bezig met de beoordeling van de IT-behoeften van de verschillende afdelingen. Ruim 75 procent is actief betrokken bij het vinden van het juiste type oplossing en de evaluatie van de verschillende alternatieven. Zelfs de keuze van de leverancier wordt steeds minder vaak overgelaten aan de IT-specialisten. 50 Procent van de financieel directeuren kiest de leverancier. Met name in de Benelux hebben zij hier een zeer grote invloed op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.