Europees netwerk universiteiten

Op initiatief van de Universiteit Twente (UT) hebben zes Europese universiteiten deze week hun krachten gebundeld is het 'European Network of Enterpreneurial Universities'.

Het netwerk profileert zich als samenwerkingsverband van 'innovatieve en ondernemende universiteiten'. Deelnemers zijn, naast de UT, Aalborg Universitet (Denemarken), Universitat Autónoma de Barcelona, Universität Dortmund, Universität Hamburg-Harburg en University of Warwick. Behalve het uitwisselen van ervaringen, willen de universiteiten hun krachten bundelen om meer gelden te verwerven uit EU-fondsen voor onderzoeks- en kennistransferprogramma's.
De deelnemende universiteiten noemen zich 'ondernemend' ingesteld. Ze kiezen voor technisch en sociaal-wetenschappelijk onderwijs met internationale inslag. Ook streven zij samenwerking met bedrijven na, waarbij ze kiezen voor nieuwe vormen van kennistransfer. De UT kent een specifiek beleid voor het stimuleren van spin-off-bedrijven; sinds het begin van de jaren tachtig zijn ruim driehonderd ondernemingen gestart vanuit vakgroepen en door afstudeerders.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.