Justitie onderzoekt browser-oorlog

Opnieuw legt het Amerikaanse ministerie van Justitie Microsoft het vuur aan de schenen. Bill Gates en de zijnen kregen te horen dat er binnenkort een verzoek om verschillende documenten op de deurmat ligt.

Het onderzoek richt zich dit keer op de hevige strijd die al maanden woedt op het gebied van Internet-browsers. Netscape beweert ondermeer dat Microsoft leveranciers korting geeft op Windows 95 wanneer ze Microsofts Explorer installeren op de PC's en de Navigator van Netscape moeilijker toegankelijk maken. Microsoft ontkent dit in alle toonaarden.
Het bedrijf wordt al zes jaar lang gevolgd door de antitrustdivisie van Justitie. Dit nieuwe verzoek om informatie wordt door analisten op verschillende manieren geïnterpreteerd. Het kan de aanleiding zijn tot een nieuw formeel onderzoek of slechts bedoeld zijn als waarschuwing. Het is ook mogelijk dat Justitie duidelijk wil maken dat het aanstaande vertrek van Anna Bingaman, die als eerste het initiatief nam om tegen Microsoft op te treden, niet betekent dat de aandacht voor Microsofts praktijken verslapt. Justitie geeft geen commentaar op de zaak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.