Liberalisatie IT-handel vordert

De kans op een volledige liberalisatie van de handel in halfgeleiders, computers en randapparatuur in het jaar 2000 is weer iets groter geworden. De Europese Commissie lijkt bereid tot compromissen. Sir Leon Brittan houdt niet vast aan de eis dat Europa deel moet gaan uitmaken van de Wereld Halfgeleiders Raad.

Tijdens de komende ministersconferentie van de Wereld Handels Organisatie (WTO) zouden afspraken kunnen worden gemaakt over deze 'Information Products Agreement' (IPA). Of het zover komt, hangt vooral af van de betrekkingen tussen de drie grote handelsblokken Amerika, Japan en de Europese Unie. De handel in IT-produkten vormt onderwerp van besprekingen tijdens de wereldhandelstop aanstaande december in Singapore. Vooruitlopend op deze eerste WTO-ministersconferentie zijn de handelsministers van Japan, de Verenigde Staten, Canada en de Europese Unie de vorige week drie dagen in Seattle bijeen geweest. Daarbij stond de handelsliberalisatie op gebied van IT hoog op de agenda.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.