Managed hosting door True

Projecten vaker voortijdig stopgezet

 

In toenemende mate worden IT-projecten voortijdig stopgezet. Opdrachtgevers zijn eerder bereid het geldelijke verlies voor lief te nemen dan te worden opgezadeld met een systeem dat niet volledig aan de eisen en wensen voldoet.

Dit blijkt uit het nieuwste Chaos-onderzoek van het Amerikaanse bureau Standish Group International. De resultaten van het onderzoek werden bekend gemaakt op de International Project Leadership Conference, die dit jaar voor het eerst door ABT International, de leverancier van de Project Workbench PMW, in Europa werd georganiseerd.
Het eerste onderzoek werd gehouden in 1994. Toen bleek dat meer dan 31 procent van alle IT-projecten gedurende de looptijd werden stopgezet. Cijfers die in augustus 1996 werden verzameld, tonen aan dat dit percentage inmiddels is opgelopen tot veertig. Daarmee was volgens Standish Group International een totaal bedrag gemoeid van 100 miljard gulden. Uit een nadere analyse blijkt het falen van IT-projecten voornamelijk aan drie factoren te wijten: een gebrek aan betrokkenheid van de gebruikers, onvoldoende steun van het topmanagement en onduidelijk geformuleerde doelstellingen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/201033). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.