Intel met dure oplossing PC-beheer

Intel adviseert bedrijven diep in de geldbuidel te tasten en over te schakelen op netwerken met zware Pentium Pro-bureaucomputers die op afstand zijn te beheren, en te repareren.

Dit is het antwoord van de chipgigant op de komst van de netwerkcomputer en de almaar stijgende beheerkosten van PC-netwerken. Door 4500 tot 5000 gulden per werkplek extra te investeren zouden bedrijven de uit de hand lopende kosten van PC's in bedrijfsnetwerken omlaag kunnen brengen. Voor dit bedrag krijgen bedrijven een Pentium Pro-PC met Windows NT en Landesk-beheersoftware voor hulp op afstand. Service en probleemregistratie is daarmee via het netwerk mogelijk.
Intel werkte ruim vier jaar aan de nieuwe technieken. Het resultaat zijn sensoren en andere detectietechnieken in hardware (waaronder een specialemonitoring chip) waarmee moederborden voor een klein bedrag extra kunnen worden uitgerust. Werknemers hoeven niet meer aan hun PC te klungelen. De beheerbare PC kan op afstand worden geïnstalleerd en voorzien van nieuwe software. Bij problemen kunnen systeembeheerders of helpdesk-medewerkers de controle overnemen om voor een oplossing te zorgen. Van bestaande PC's beheerbare PC's te maken is niet mogelijk. Om ervoor te zorgen dat systemen van diverse leveranciers soepel met elkaar kunnen samenwerken heeft Intel met een honderdtal hardwarele- en duizenden softwarebedrijven afspraken gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.