Universeel Internet-tool Oracle

Met de introductie van de Network Computing Architecture (NCA) hoopt Oracle een einde te maken aan alle gevechten om bedrijfseigen en beperkte Internet-'standaarden'.

NCA is een ontwikkelomgeving, die oplossingen zou leveren die van alle standaarden gebruik kunnen maken. De ontwikkelomgeving kent dan ook de belangrijkste standaarden: Active X, Corba/Http, Netscape One, Java en de protocollen van de NC (Network Computer) zelf.
De nieuwe architectuur wordt inmiddels door 46 leveranciers ondersteund, aldus Oracle. Onder hen bevinden zich grote hardware-producenten als Compaq, Digital, HP en NCR, evenals Europese bedrijven als SNI en Bull. Bovendien hebben 32 softwareleveranciers inmiddels besloten van de ontwikkelomgeving gebruik te gaan maken. Als alternatief op Netscape'splug-ins en dedata-blades van concurrent Informix, komt Oracle tevens met desoftware-cartridge als onderdeel van de nieuwe architectuur. 'Cartridges' worden geschreven door onafhankelijke programmeurs en zijn uitbreidingen van applicaties op de client, de server of de database. Een cartridge moet het ook mogelijk maken plug-ins van Netscape te gebruiken op iedere anderebrowser. Een data-cartridge op de database moet deze geschikt maken voor nieuwe gegevensformaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.