IBM klaar met bouw OS/2 Warp 4

IBM is klaar met de ontwikkeling van de nieuwste versie van het PC-besturingssysteem OS/2 Warp, tot voor kort bekend onder de codenaam Merlin. Het belangrijkste kenmerk van versie 4 is de omvang: geheel geïnstalleerd vergt het systeem meer dan 300 megabyte schijfruimte.

In het werkgeheugen moet 16 megabyte voldoende zijn, maar wil de gebruiker dat zijn PC ook spraak herkent - een nieuw onderdeel van de standaard uitrusting - dan is 32 megabyte wenselijk.
IBM heeft in deze versie veel aandacht besteed aan de integratie met Internet. Hoewel de jongste versie van Netscape niet bijgeleverd wordt, is deze gratis van Internet af te halen. Ook kan via het Net steeds de jongste versie van allerlei 'drivers' opgehaald worden. De mate van integratie van de eigen desktop-omgeving met het Wereldwijde Web is hoog. Het is niet mogelijk om onder OS/2 applicaties van Windows 95 en NT te draaien. IBM levert desgevraagd een ontwikkelomgeving aan softwarefabrikanten, waarmee 32-bits Windows-programma's relatief eenvoudig geschikt te maken zijn voor OS/2.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.