Markt voor NC's veel minder groot

Het marktonderzoeksbureau Datamonitor voorspelt dat in het jaar 2000 ongeveer 10 miljoen netwerkcomputers (NC's) verkocht zullen zijn. Dat is slechts een tiende van het cijfer dat Larry Ellison, topman van Oracle, pleegt te noemen.

Toch is Datamonitor van mening dat de NC een flinke verschuiving teweeg zal brengen op de hard- en softwaremarkt. Het bureau voorziet de ontwikkeling van een variëteit aan apparaten, sommige stand-alone, terwijl andere, hybride vormen gedeeltelijk samensmelten met apparatuur als televisies.
De zakelijke- en thuismarkt bieden de meeste vooruitzichten voor de NC-leveranciers. Hier zal de NC, aldus Datamonitor, een groot deel van de PC's vervangen. Veel onderwijsinstellingen zullen een NC aanschaffen, hoewel ze nooit een PC gehad hebben. De waarde van de totale markt in het jaar 2000 schat Datamonitor op 3,5 miljard dollar. Als de infrastructuur voor telecommunicatie sneller dan men nu verwacht verbetert, zal de NC eerder zijn weg vinden naar de thuisgebruiker. De zakelijke markt zal eerder geïnteresseerd zijn, als de implementatie van intranetten sneller een hoge vlucht neemt. Zelfs dan zal de NC-markt echter zeer klein zijn vergeleken bij die van de PC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.