'Brussel maak haast met snelwegregels'

De Europese Unie moet zo snel mogelijk concrete operationele toepassingen van algemeen nut voor de informatiemaatschappij stimuleren. Dat kan het beste door regels en beleidsmaatregelen te ontwikkelen.

Dit stelt het Europese Parlement in de 126-pagina's tellende ontwerp-Resolutie over de informatiemaatschappij. Het Parlement kiest daarbij zonder omwegen voor een duidelijke taak van de overheid. Publieke en private sector moeten gezamenlijk in overleg treden om investeringsmaatregelen te ontwerpen, zo luidt het uitgangspunt. Daarnaast vraagt in het bijzonder de paneuropese verspreiding van multimedia-produkten om aandacht, aldus het Straatsburgse parlement.
Tegelijkertijd maakt het Parlement zich grote zorgen om misbruik van Internet. Brussel moet daarom zowel technisch als regulatorisch aan de slag om te verhinderen dat de georganiseerde misdaad grip krijgt op elektronische snelwegen. De tot nu toe door het dagelijks bestuur van de Europese Unie gevolgde procedure krijgt van het Parlement geen voldoende. De beleid- en wetgevingsprocedures veel te lang. Bovendien wil de Europese Commissie vooral liberaliseren, terwijl er daarbij te weinig oog is voor de maatschappelijke gevolgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.