Bastiaens in spraaktechnologie

Gaston Bastiaens, tot voor kort topman van Quarterdeck, is benoemd tot president van Lernout & Hauspie Speech Products. Bastiaens is daarmee terug in zijn vaderland België.

Dit bedrijf ontwikkelt spraaktechnologie voor ondermeer de telecommunicatie-, computer-, multimedia- en de auto-industrie en voor consumentenelektronica. Bastiaens deed ervaring op bij zowel hardware- als software- producenten. Bij Philips was hij algemeen directeur van de divisie interactieve media (CD-Rom, CD-I, Photo CD en multimedia-software). Bij Apple Computer leidde hij de divisie voor persoonlijke elektronica.
Samen met Bastiaens is van Quarterdeck ook het technologisch brein Bob Kutnick overgekomen. Lernout & Hauspie heeft zich tot nog toe voornamelijk beperkt tot onderzoek en ontwikkeling. In de komende tijd moet haar spraaktechnologie commerciële toepassing krijgen. Bastiaens en Kutnick zien enorme mogelijkheden om de spraakprodukten van L&H in een breed gamma van software- en hardwareplatforms in te passen. Het Belgische bedrijf geeft licenties uit: voor automatische spraakherkenning in vele talen; omzetting van tekst naar spraak en voor digitale spraakcompressietechnieken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.