Pentium met MMX aanzienlijk trager

Software-ontwerpers tonen zich teleurgesteld over de snelheid van de Pentium met multimedia-versnelling. Vorige maand stelde Intel de introductie van de Pentium met MMX (de P55C) al uit van eind 1996 tot begin volgend jaar, met als reden dat er nog te weinig software beschikbaar was voor de chip.

Functies als videovergaderen, spelletjes en audio werken volgens de ontwikkelaar twee tot vier keer sneller als de nieuwe software gebruik maakt van de nieuwe MMX-instructies.
Op de Internet-nieuwsgroep comp.sys.intel geven enkele software-ontwerpers aan dat de eerste versies van de P55C veel te wensen overlaten. Ze wijzen erop dat afwisselingen tussen MMX-instructies en drijvende-kommabewerkingen forse vertragingen opleveren.
Intel geeft de problemen toe en zegt dat de processor 53 klokcycli nodig blijkt te hebben om over te stappen van de uitvoering van MMX-instructies op drijvende-kommabewerkingen. De omgekeerde stap heeft 28 kloktikken nodig. Vooral 3D-spelletjes en -grafische toepassingen werken hierdoor minder snel.
De Pentium Pro met MMX (codenaam Klamath) heeft minder last van de geschetste problemen. Deze chip komt medio 1997 op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.