Kodak besteedt activiteiten uit

Danka Business Systems heeft de marketing-, verkoop- en service-activiteiten voor kopieermachines en printers van de Kodak-afdeling Office Imaging aangekocht voor een bedrag van 684 miljoen dollar.

In de uitbestedingsovereenkomst zijn eveneens facility management-activiteiten, ondergebracht bij Kodak Imaging Services, ingesloten. Overigens blijft de naam Kodak gehandhaafd voor de produkten die worden verkocht. Kodak behoudt de afdelingen die zich bezighouden met fabricage enresearch endevelopment op het terrein van kopieermachines en printers. De nieuwe Danka-eenheid telt ruim zevenhonderd vestigingen in 35 landen. Bij de operatie zijn wereldwijd ruim 10.000 werknemers betrokken, waaronder 6000 in de Verenigde Staten. Danka garandeert het behoud van alle banen, ook van de 420 werknemers in de Benelux.
Volgens Carl F. Kohrt, Kodaksassistant chief operating officer, is de overeenkomst met Danka de belangrijkste maatregel voor het reorganiseren van de afdeling Office Imaging. Hierdoor is Kodak in staat zich beter te richten op de verdere ontwikkeling van de imaging-activiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.