Tweede telecomnet in Duitsland

Het Duitse conglomeraat Veba legt een alternatief telecommunicatienet aan dat gebruikmaakt van de infrastructuur van de energiebedrijven in Duitsland die zich met gasleveranties bezighouden.

Hiervoor is een contract met een looptijd van achttien jaar getekend met een consortium onder leiding van Ruhrgas. De groep bedrijven beschikt over een leidingennet van circa dertigduizend kilometer. Daarvan huurt Veba, ondermeer actief in chemie, handel, energie en dienstverlening, in eerste instantie vierduizend kilometer.
Via kabels door de gasleidingen moet een telecomnet ontstaan dat alle grote en middelgrote steden in Duitsland verbindt. Het net vormt dan een alternatief voor het net van Deutsche Telekom, dat nu nog een monopolie bezit. Later dit jaar wordt dit bedrijf in het kader van de liberalisering van de Europese telecommarkt - begin 1998 - geprivatiseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.