Telecom-monopolie belet expansie

Gallup onderzocht in opdracht van telecom-combinatie BT en MCI de rol die de telecommunicatie-infrastructuur speelt in wereldwijd opererende bedrijven.

Daartoe heeft het onderzoeksbureau vraaggesprekken afgenomen bij topfunctionarissen van 327 van de grootste bedrijven ter wereld. Het rapport onthult dat een meerderheid van 57 procent van hen van mening is dat het gebrek aan nationale concurrentie op telecommunicatiegebied een beletsel vormt als een bedrijf uitbreidingsplannen heeft. Bijna 90 procent van de respondenten meent dat telecommunicatie in de komende vijf jaar een steeds belangrijker rol gaat spelen in vrijwel alle branches. Op de vraag welke voorwaarden als van kritisch belang gezien werden voor wereldwijde expansie, koos 24 procent van de Amerikaanse topfunctionarissen en 38 procent van die in het Verre Oosten voor de telecommunicatie-infrastructuur. Ze zagen dit als de belangrijkste factor na politieke stabiliteit en goed opgeleide werknemers. Opvallend is dat slechts 9 procent van de Europese respondenten dit als kritische factor zag. Een verklaring kan zijn dat zij nog geen ervaring hebben met een open markt waarin meerdere aanbieders met elkaar concurreren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.