TV-kijktijd lijdt onder PC-gebruik

Volgens een zojuist gepubliceerd rapport van onderzoeksbureau Forrester Research heeft de thuis-PC enorme invloed op het televisiekijkgedrag. Maar liefst 87 procent van de ondervraagden gaf te kennen dat het vooral de tv-kijktijd is, die lijdt onder het gebruik van de PC.

De respondenten geven eveneens te kennen dat het PC-gebruik inmiddels behoort tot de dagelijkse gewoonten en dat zij niet verwachten dat dit verandert. "Consumenten bekorten andere vrijetijdsactiviteiten om achter hun PC te kunnen zitten", aldus de onderzoekers.
Korter naar de tv kijken is een eenvoudige manier om tijd vrij te maken voor de PC. "Er worden heel wat uren besteed aan tv-kijken en de meeste mensen zien dit toch als verspilde tijd", aldus Bill Bass van Forrester. Niettegenstaande de harde conclusies, schat het bureau dat in het 'ongunstigste' geval 12 uur tv-tijd per jaar naar de PC zal gaan in het jaar 2000. Kanttekening hierbij is dat hoger opgeleiden eerder genegen zijn veel meer tv-tijd op te offeren aan de PC. Lager opgeleiden nemen volgens Forrester nog nauwelijks deel aan deze trend.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.